Charakteristika
Kuchař tvoří vhodné skladby pokrmů, které sestavuje do jídelního lístku a připravuje, aranžuje a expeduje předkrmy a pokrmy studené i teplé kuchyně dle běžných nebo speciálních receptur.
Specifikace
- Spolupráce při objednávání, přejímce, přezkušování, skladování a konzervaci zboží.
- Spolupráce při sestavování jídelního lístku a sledu pokrmů.
- Přijímání kuchyňských objednávek.
- Volba vhodného technologického postupu pro přípravu pokrmů.
- Příprava a úprava produktů a pokrmů.
- Zpracování a úprava polotovarů.
- Ošetřování kuchyňského náčiní a vybavení.
- Výdej jídel.
- Organizování a řízení práce pomocných sil.
- Provádění hygienicko-sanitační činnosti v kuchyňském provozu.
- Dodržování bezpečnostních a hygienických předpisů, dodržování zásad HACCP včetně kritických bodů.